MANUS 5 is er!

MANUS 5 is er!

De nieuwste versie van MANUS 5, bevat tools en functies waarmee jouw personeelsplanning eenvoudiger en efficiënter wordt.

Deze release sluit aan bij de flexibiliteit en toegankelijkheid die de moderne werkvloer vraagt. MANUS 5 is gebruiksvriendelijker geworden en kan op uiteenlopende devices worden gebruikt zoals mobiele telefoons, desktops en tablets.

Maar wat is er nu precies veranderd? In dit artikel lees je over de opvallendste veranderingen in MANUS 5 en hoe het jouw planningsproces meer dan ooit ondersteunt

LEES MEER

Welke verbeteringen kan je verwachten van de nieuwste versie van onze Workforce Management Software?

Dezelfde krachtige WFM-software, eenvoudiger in gebruik

Door de uitgebreide mogelijkheden van onze workforce management software, werd deze soms als complex ervaren. In versie 5, zijn de krachtige functies behouden maar is de gebruikersinterface versimpeld.

Zo haalt iemand die minder technisch onderlegd is, evenveel voordeel uit de applicatie als iemand die alle low-level details wil zien. Gebruikers kunnen de interface aanpassen naar eigen behoefte. Laten we de overige veranderingen eens in detail bekijken.

Vernieuwde gebruikersinterface

De meest opvallende verandering in 5.0 is de volledig vernieuwde gebruikersinterface. Deze aanpassingen zijn gebaseerd op gebruikersfeedback van de vorige web-versie. Van daaruit hebben we een betere ervaring ontworpen voor alle gebruikers, ongeacht hun rol binnen de organisatie.

Ultieme flexibiliteit

De gebruikersinterface is gebouwd op een nieuw framework, volledig web-based, en intuïtiever en flexibeler. Het is makkelijker aan te passen voor alle gebruikers en past beter dan ooit tevoren op de verschillende apparaten die op de werkplek gebruikt worden.

Dus of je nu een manager bent die controles uitvoert met een tablet of een werknemer die op afstand inklokt, de software past zich aan jouw situatie aan

MANUS WFM5 op tablet
Snel roosters maken op een tablet

Moderne afbeeldingen en navigatie

Meteen valt de nieuwe gebruikersinterface op. Deze is strakker, overzichtelijker en eenvoudiger in het gebruik, terwijl alle functies toegankelijk blijven. De software past zich beter aan individuele behoeften aan.

Flexibele rol-specifieke dashboards

Een grote verandering in deze versie is de introductie van een configureerbaar dashboard – waardoor de applicatie geschikter is voor verschillende rollen.

Of je nu bijvoorbeeld een manager of een regio-manager bent, het dashboard geeft een rol specifieke weergave met inzichten en informatie die het meest relevant zijn voor jouw dagelijkse taken.

Door belangrijke informatie te centraliseren, is schakelen tussen schermen niet meer nodig en wordt planning efficiënter. Zo staan schermen voor dagelijkse, wekelijkse en meer-weekse planningen, nu overzichtelijk in één scherm).

Aangepaste filters

In de basis wilden we een scherm ontwikkelen dat aan alle behoeften van gebruikers voldoet. Daarom hebben we gebruikers aangepaste filteropties gegeven. Is een gebruiker meer cijfermatig/financieel ingesteld? Dan kan zijn dashboard dat weerspiegelen. Ook wanneer een gebruiker meer grafisch georiënteerd is, is dat een optie.

Natuurlijk zijn er nog vele andere schermen die je kunt openen wanneer dat nodig is. Het belangrijkste is dat we één scherm hebben gemaakt dat in de meeste behoeften van gebruikers kan voorzien zonder dat ze tussen verschillende schermen hoeven te schakelen.

Focus op de uitzonderingen

‘Manage by exception’ is het uitgangspunt van onze software. De aandacht van gebruikers wordt slechts gericht op urgente acties.

Nieuwe meldingen  – op basis van wetgeving, zoals arbeidstijdenrichtlijnen – zijn geïntroduceerd zodat de gebruiker niet langer wordt overstelpt met onnodige details

Is een gebruiker bijvoorbeeld, vergeten zijn planning te publiceren? Een melding attendeert ze hierop. Zo wordt niets over het hoofd gezien en fouten of boetes voorkomen.

Krachtige verbeteringen aan de achterzijde

MANUS 5 is niet alleen prettiger in het gebruik – de backend heeft ook een grondige revisie ondergaan, met snellere en efficiëntere prestaties als resultaat.

Het platform wordt gehost op Azure. En als Microsoft Gold Partner zorgen we ervoor dat ons systeem altijd aan de hoogste normen qua stabiliteit en beveiliging voldoet.

Blokkeringen

Nieuwe meldingen over blokkeringen zijn toegevoegd. Hoewel het niet onze bedoeling is om namens klanten te beslissen, is het nu mogelijk om bepaalde acties te blokkeren in situaties waarin het absoluut duidelijk is dat iets niet de bedoeling is.

Op basis van best practices kunnen bepaalde beperkingen worden ingesteld. Zo kunnen richtlijnen voor werktijden strenger of vrijer worden geïmplementeerd, naar gelang de behoeften van jouw organisatie.

Tijdregistratie en Competentiegericht plannen

MANUS 5  bevat ook nieuwe tools voor personeelsplanning – zo is de functionaliteit voor tijdregistratie en aanwezigheid uitgebreid met geavanceerde opties voor het roosteren van ploegendiensten.

Met ploegendiensten heb je meer vrijheid hoe personeel beheert wordt; je kunt bijvoorbeeld specifieke taken toewijzen aan ploegendiensten. Het voorspellen van voldoende medewerkers op basis van factoren zoals (historische) bezoekersaantallen is een andere verbetering die personeelsplanning met wiskundige precisie mogelijk maakt

Koppelen met nog meer applicaties

MANUS 5 koppelt met nog meer partners

We hebben onze API verbeterd en uitgebreid. Onze oplossing is compatibel met Microsoft Power BI en andere BI-tools, zodat gebruikers toegang hebben tot Analytics-oplossingen die zijn afgestemd op hun specifieke bedrijfsbehoeften.

Dit vinden we veel krachtiger dan het opnemen van onze eigen analysemodule, omdat deze behoeften per klant sterk uiteen lopen. In plaats daarvan hebben we gefocust op datgene waar we goed in zijn, terwijl we onze integratiemogelijkheden sterk hebben uitgebreid. Niet alleen voor analytics werken wij samen met betrouwbare partners, maar ook voor andere Payroll-, HR-platforms en andere tools. Zo bieden we meer flexibiliteit op het gebied van gegevensuitwisseling, terwijl we tegelijkertijd de naleving van AVG en andere regels garanderen

Onze partners en Support blijven onveranderd

Onze aanpak gaat verder dan het ontwikkelen van de software zelf – en dat verandert niet met MANUS 5. We zien de relatie met onze klanten als een partnerschap, waarbij we niet alleen een tool aanbieden, maar ook onze expertise op het gebied van WFM-beheer.

Consultants werken nauw met klanten samen om het systeem af te stemmen op hun specifieke behoeften. Daardoor halen ze maximale waarde uit hun investering. Dit blijft zo. Onze consultants gaan altijd na hoe elke klant het meeste uit de software kan halen op basis van hun unieke WFM-processen of branche-eisen, ongeacht of ze actief zijn in logistiek, retail, call centra, sport en recreatie of een andere branche.

Meer weten over MANUS 5?

Als betrouwbare partner doen we er alles aan om onze WFM-software aan te laten sluiten op jouw eisen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over een overstap naar MANUS 5.

Samengevat is MANUS 5 een grote sprong voorwaarts op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit en efficiëntie. Het is nu volledig web-based met een intuïtieve gebruikersinterface en aanpasbare dashboards, die beter voldoen aan de behoeften van verschillende rollen.

Krachtige backend prestaties helpen bij het inspelen op de uiteenlopende behoeften elke branche of organisatie. We blijven focussen op het beheren van uitzonderingen en hebben in dat opzicht nieuwe opties toegevoegd. We koppelen MANUS 5 met nog meer platformen en tools zodat je maximale opties hebt voor het uitwisselen van data.

LAATSTE NIEUWS

Blijf op de hoogte

Ontvang trends, tips, software-updates & andere nieuwtjes rechtstreeks in je inbox